• Breed assortiment
  • Service op maat
  • Zuivere hoogwaardige producten
  • Snel geleverd

NAC N-Acetyl-L-Cysteine

N-acetylcysteine 500mg
  • 100% pure N-acetyl-cysteïne
  • Semi-essentieel aminozuur
  • Zwavelhoudende verbinding
  • Belangrijk voor glutathionsynthese

NAC N-Acetyl-L-Cysteine

N-acetylcysteine 500mg
  • 100% pure N-acetyl-cysteïne
  • Semi-essentieel aminozuur
  • Zwavelhoudende verbinding
  • Belangrijk voor glutathionsynthese
90 Tabletten

€ 50,25*

(€ 48,79* / 100 g)
Op voorraad
Product number: 71370
Product EAN: 8719322081582
Productinformatie
Wat is N-Acetyl-L-Cysteïne?
N-acetyl-L-cysteïne (NAC) is de geacetyleerde (gestabiliseerd door azijnzuur) vorm van het semi-essentiële aminozuur L-cysteïne en heeft een hoge biologische beschikbaarheid. Het is een van de zwavelhoudende verbindingen, is oplosbaar in water en heeft een sterke zwavelgeur. N-acetylcysteïne wordt zeer snel door het lichaam gemetaboliseerd: de hoeveelheid in het bloed is één tot twee uur na inname het hoogst. Het aminozuur beschermt de cellen tegen schade veroorzaakt door vrije radicalen en heeft zowel een directe als indirecte antioxiderende werking - omdat het dient als een voorloper van de lichaamseigen antioxidant glutathion.

N-acetyl-L-cysteïne in ons voedsel
Om het lichaam het aminozuur cysteïne te laten synthetiseren, heeft het voldoende hoeveelheden foliumzuur, vitamine B6 en vitamine B12 nodig. Deze voedingsstoffen zitten vooral in bonen, linzen, spinazie en bananen. Hoewel eiwitrijke voedingsmiddelen zoals zonnebloempitten en peulvruchten cysteïne bevatten, kiezen steeds meer mensen er toch bewust voor om hun dieet aan te vullen met NAC om hun inname van cysteïne te verhogen.


1 tablet bevat:
% RI*
N-AcetylcysteÏne
500 mg
*RI = aanbevolen dagelijkse hoeveelheid, ✝ RI niet gespecificeerd

Ingrediënten: N-AcetylcysteÏne, Magnesiumstearaat, Hydroxypropylmethylcellulose, Stearinezuur, Siliciumdioxide, Plantaardige vetzuren, Cellulose

Aanbevolen gebruik door de fabrikant:
Eenmaal daags 1 tablet

Bevat geen bekende allergenen